Ξενώνας Aphrodite's Inn - Καλάβρυτα
     
Ελληνικά English
 
 
 

Προσφορές ξενοδοχείων στα Καλάβρυτα

Καλαβρύτων Γη - Παραδοσιακά προϊόντα

Ξενώνας Φαραγγι - Ζαχλωρού Καλαβρύτων

 

 

 

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. περίπου από την πόλη των Καλαβρύτων, στη ΒΔ πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο 1700 μ. (Ξερόκαμπος), έως 2340 μ. (Νεραϊδόραχη). Διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις με 8 αναβατήρες και 13 πίστες όλων των κατηγοριών. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1988 και έδωσε μεγάλη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Λειτουργεί καθημερινά, κατά την χειμερινή περίοδο (από το Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο) από τις 8:30 έως τις 16:00. Στις εγκαταστάσεις του υπάρχουν χώροι στάθμευσης, καφετέριες και εστιατόρια, κατάστημα πώλησης και ενοικίασης εξοπλισμού χιονοδρομίας, ειδών φωτογραφίας καθώς και σταθμός Α΄Βοηθειών.

Καλάβρυτα: ΧιονοδρομικόΚαλάβρυτα: Χιονοδρομικό

Καλάβρυτα: Χιονοδρομικό

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τηλ: 2692024451, 2692024452
Fax: 2692024453
Ε-mail: mail@kalavrita-ski.com
http://www.kalavrita-ski.com

 

 

Διαδρομές με τζιπ

Διαδρομή Μετόχι-Κούτελη

Ο χωματόδρομος ξεκινάει μετά το χωριό Μετόχι, πάνω ακριβώς στον ασφαλτόδρομο Βλασίας-Καλαβρύτων εκεί όπου θα δείτε μια ξύλινη πινακίδα που γράφει "Προς Ροδέα". Ο δρόμος είναι αρκετά φαρδύς και καλοσυντηρημένος. Αρχικά διασχίζει χαμηλούς λόφους με πουρνάρια αλλά μετά χώνεται σε ένα θαυμάσιο ελατόδασος. Η Ροδέα, που ανέφερε η πινακίδα, είναι μια παιδική κατασκήνωση και στη μόνη διασταύρωση που θα συναντήσετε στη συνέχεια, θα ακολουθήσετε το δεξιό (νότιο) χωματόδρομο (ο άλλος κατηφορίζει στο χωριό Μάνεσι). Μέσα από τα ωραία ελατοδάση και ακριβώς 9,7 χμ. από την προηγούμενη διασταύρωση θα μπείτε στα σπιτάκια της γραφικής Κούτελης.

Διαδρομή Άνω Βλασία-Λεχούρι

Ο χωματόδρομος ξεκινάει από τα τελευταία σπίτια της Άνω Βλασίας. Περνάει από τοπία με υπέροχη θέα δίπλα από τις βουερές πηγές στο Σουλινάρι, διασχίζει ρυάκια και χείμαρρους με λείους βράχους γυαλισμένους από τα βρύα, και ανηφορίζοντας χώνεται μέσα σε πυκνό ελατόδασος. Οδηγώντας φτάνετε σ΄ ένα διάσελο στα 1.450 μ. περίπου, όπου ο χωματόδρομος κατηφορίζει με κλειστές στροφές αλλά πάντα μέσα σε δάσος προς το χωριό Λεχούρι. συνολικά 16 χμ. μετά την Άνω Βλασία.

Διαδρομή προς τη Μονή Μακελαριάς

Οδηγείτε στον ασφαλτόδρομο από Πάτρα προς τα Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας και στρίβετε στα Φλάμπουρα αριστερά (υπάρχουν πινακίδες). Ο ασφαλτόδρομος διασχίζει τον κάμπο και αρχίζει να ανηφορίζει μετά το μικρό Νεοχώρι. Ανεβαίνοντας απολαμβάνετε την ωραία θέα στην κοιλάδα του Σελινούντα και 3 περίπου χμ. μετά το Νεοχώρι θα δείτε δεξιά έναν ωραίο χωματόδρομο και την πινακίδα που σας στέλνει στη μονή μετά από 10 σκονισμένα χμ. Ο δρόμος χώνεται σε ένα εκπληκτικό δάσος από δρύες και οξιές. Είναι καλοσυντηρημένος χωματόδρομος και όλες οι χωμάτινες διασταυρώσεις που θα συναντήσετε είναι επαρκώς σηματοδοτημένες.
Η Μονή Μακελαριάς είναι το κρυφό μετέωρο της περιοχής, ένα καστρομονάστηρο χτισμένο στην κορυφή ενός μυτερού βράχου πάνω από την απόλυτη ερημιά. Είναι αμφίβολο αν θα τη βρείτε ανοιχτή και αν έρθετε με εκτός δρόμου όχημα, δοκιμάστε την τύχη σας ανακαλύπτοντας τις χωμάτινες διαδρομές προς Λαπαναγούς και Ρακίτα ή την πιο σύντομη προς Πετσάκους, δίπλα από τις όχθες του Σελινούντα.

Πεζοπορικές Διαδρομές

Προσοχή: Οι παρακάτω διαδρομές απευθύνονται σε άτομα με ορειβατική εμπειρία και γνώσεις προσανατολισμού σε ορεινό πεδίο.

Καταρράκτης Αγίου Ταξιάρχη

Καταράκτες Αγίου Ταξιάρχη - Άνω Βλασία

Πεζοπορική διαδρομή κοντά στην Άνω Βλασία. Μετά το νεκροταφείο του χωριού ακολουθούμε ασφαλτόδρομο και στη συνέχεια ακολουθούμε πινακίδες με την ένδειξη "Καταρράκτες Αγ. Ταξιάρχη"και "Μονοπάτι 31", οι οποίες μας καθοδηγούν να στρίψουμε δεξιά και να συνεχίσουμε σε χωματόδρομο ο οποίος οδηγεί στους καταράκτες του Αγιου Ταξιάρχη.

Πρισσότερα...

 

Μετόχι - Μαλακάδι - Καλλιφώνι

Καλλιφώνι

Η διαδρομή ξεκινά από το Μετίχι Βλασίας και καταλήγει στην κορυφή Καλλιφώνι. Αρκετά δύσκολη διαδρομή που απευθύνεται σε άτομα εξοικειωμένα με το βουνό.

Περισσότερα...

 

Ερύμανθος: Σκουτέλι

Ερύμανθος: Σκουτέλι ή Ψηλές Κορφές

Η διαδρομή ξεκινάει έξω από την Άνω Βλασία στο δρόμο που ενώνει τη Βλασία με το Λεχούρι και καταλήγει στην κορυφή Σκουτέλι ή Ψηλές Κορφές του όρους Ερύμανθος σε υψόμετρο 1754 μέτρα.

Περισσότερα...

 

Χιονοδρομικό - Μ. Σπήλαιο

Χιονοδρομικό - Μέγα Σπήλαιο

Η διαδρομή ξεκινάει από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων στη θέση Ξηρόκαμπος και τερματίζει στο Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου.

Περισσότερα...

 

Καλάβρυτα-Διακοφτό

Καλάβρυτα: Φαράγγι Βουραϊκού

Το μονοπάτι ξεκινάει από τα Καλάβρυτα και καταλήγει στο Διακοφτό περνώντας μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού, δίπλα στις γραμμές του τρένου. Είναι μέρος του διεθνούς ορειβατικού μονοπατιού Ε4. Η διαδρομή είναι μαγευτική και θεωρείται εύκολη. Σε μικρή απόσταση από τα Καλάβρυτα συναντάμε το χωριό Κάτω Ζαχλωρού, όπου μπορούμε να κάνουμε στάση για καφέ, φαγητό και ξεκούραση.


Περιστέρα-Ύδατα Στυγός

Καλάβρυτα:  Ύδατα Στυγός

Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Περιστέρα ή Σόλος που βρίσκετε σε υψόμετρο 1000μ. κοντά στη λίμνη Τσιβλού. Αρχικά ακολουθούμε ένα δασικό δρόμο που περνάει μέσα από δάσος με πεύκα και συνεχίζουμε από μονοπάτι που καταλήγει στον καταράκτη των Υδάτων Στυγός. Απαιτήται προσοχή καθώς το μονοπάτι σε κάποια σημεία είναι πεσμένο.

Προσοχή: Οι παραπάνω διαδρομές απευθύνονται σε άτομα με ορειβατική εμπειρία και γνώσεις προσανατολισμού σε ορεινό πεδίο.

 

[Πίσω]

Καλάβρυτα: Το Όνειρο της Ζαχλωρούς

Georgios V Chalet στα Καλάβρυτα

Τουριστικός Οδηγός για το Διακοπτό (Διακοφτό)

Νέο Portal για την Πάτρα

Περιστέρα - Καλάβρυτα

 

Επιστροφή στην Αρχή
Top

www.ekalavrita.gr

 

© Copyright 2008 – 2013, All Rights Reserved